Yalancı Mantı (Sosyete Mantısı)
Soğanı rendeleyin, az miktarda sıvı yağda çevirin.
Pembeleşmeye yakın kıymayı ekleyin.
Kıyma suyunu çekmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyin. Biraz karıştırıp ocağı kapatın.
Yufkayı düzgün bir şekilde masaya yayın.
Bir kapta yetecek kadar sıvı yağ, biraz yoğurt (ya da süt) ve suyu karıştırın. Yufkanın üzerine, fazla olmamak kaydıyla bu karışımı sürün.
Her bir yufkayı dörde bölerek geniş kenarına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun, önce rulo halinde daha sonra kendi etrafında salyangoz biçiminde sarın. Börekleri biraz bol sarmanızda fayda var.
Sarma işlemi bitince börekleri fırın tepsisine dizin. Kalan yağ karışımını üzerlerine sürerek önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Börekler pişerken sarımsakları ezin, yoğurtla karıştırın.
1 yemek kaşığı tereyağında kırmızıbiber ve naneyi yakın.
Pişen böreklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra biberli naneli yağı dökerek servis yapın.
Ayrıntılı tarif sizi şaşırtmasın. Pazar günü için hem kolay hem de lezzetli bir yemek bu. Herkes sevecek, emin olabilirsiniz. Artan börekleri (tabii artarsa J) buzdolabı poşetinde muhafaza edip ertesi gün kahvaltıda yiyebilirsiniz.
- 4 adet yufka
- 1 büyük baş soğan
- 300 gr. kıyma
- Sıvı yağ
- Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber, nane
- Servis yaparken:
- Yoğurt
- Damak tadınızın elverdiği miktarda sarımsak
Soğanı rendeleyin, az miktarda sıvı yağda çevirin.
Pembeleşmeye yakın kıymayı ekleyin.
Kıyma suyunu çekmeye yakın tuz ve karabiberi ekleyin. Biraz karıştırıp ocağı kapatın.
Yufkayı düzgün bir şekilde masaya yayın.
Bir kapta yetecek kadar sıvı yağ, biraz yoğurt (ya da süt) ve suyu karıştırın. Yufkanın üzerine, fazla olmamak kaydıyla bu karışımı sürün.
Her bir yufkayı dörde bölerek geniş kenarına hazırladığınız kıymalı harçtan koyun, önce rulo halinde daha sonra kendi etrafında salyangoz biçiminde sarın. Börekleri biraz bol sarmanızda fayda var.
Sarma işlemi bitince börekleri fırın tepsisine dizin. Kalan yağ karışımını üzerlerine sürerek önceden ısıtılmış 180 derece sıcaklıktaki fırında üstleri kızarana dek pişirin.
Börekler pişerken sarımsakları ezin, yoğurtla karıştırın.
1 yemek kaşığı tereyağında kırmızıbiber ve naneyi yakın.
Pişen böreklerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra biberli naneli yağı dökerek servis yapın.
Ayrıntılı tarif sizi şaşırtmasın. Pazar günü için hem kolay hem de lezzetli bir yemek bu. Herkes sevecek, emin olabilirsiniz. Artan börekleri (tabii artarsa J) buzdolabı poşetinde muhafaza edip ertesi gün kahvaltıda yiyebilirsiniz.