Tereyağlı Sade Pilav

Kübra

Member
Tereyağlı Sade Pilav


  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1,5 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 su bardağı kaynar su
  • Tuz
2 su bardağı pirinci ılık ve tuzlu suda biraz bekletin.
Bol suda, pirinçleri üzerinden berrak bir su akana dek yıkayın.
Ocağın büyük gözüne oturttuğunuz bir pilav tenceresinde tereyağı ve zeytinyağını birlikte, çok hafif yakana dek kızdırın.
Harlı ateşte pirinçleri tuzunu da ekleyerek, pirinçler çıtırdamaya başlayana dek, iyice kavurun.
Ocağın en küçük gözüne tencereyi alıp ocağı en yüksek ısıya ayarlayın.
Kaynar halde 3 su bardağı suyu döküp hemen tencerenin kapağını kapayın.
5 dakika harlı ateşte, on beş dakika da iyice kısık, adeta mum alevi halindeki ateşte pişirin.
Pilav göz göz olunca tencereyle kapak arasına temiz bir havlu serip, on dakika bu şekilde demlendirin.
Tahta kaşıkla karıştırıp, havalandırarak sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.