Patlıcanlı Bulgur
Bulguru yıkayıp bir kâseye alın, üzerine geçecek kadar sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak bulgurların şişmesini bekleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Çeyrek çay bardağı zeytinyağında pembeleşene dek çevirin.
Patlıcanları yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Kâğıt havluyla kurulayarak soğanlara ekleyin, iyice kızarana dek birlikte pişirin.
Ateşi biraz kısıp tavaya baharatları ve tuzu ilave edin. Sık sık karıştırarak bir dakika daha pişirin. Kuru üzümleri ilave edip biraz daha karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı suyunu çekmiş olan bulgura ilave edip iyice harmanlayın. İnce kıyılmış taze kişniş ve maydanozu da ekleyip bir kez daha karıştırın.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
- 250 gr. pilavlık bulgur
- 2 adet patlıcan
- 2 adet kuru soğan
- Çeyrek çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı toz kişniş
- 1 çorba kaşığı kimyon
- 100 gr. kuru üzüm
- Tuz, karabiber
Bulguru yıkayıp bir kâseye alın, üzerine geçecek kadar sıcak suyu ilave edip kapağı kapalı olarak bulgurların şişmesini bekleyin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Çeyrek çay bardağı zeytinyağında pembeleşene dek çevirin.
Patlıcanları yıkayıp suyunu iyice süzdürün. Kâğıt havluyla kurulayarak soğanlara ekleyin, iyice kızarana dek birlikte pişirin.
Ateşi biraz kısıp tavaya baharatları ve tuzu ilave edin. Sık sık karıştırarak bir dakika daha pişirin. Kuru üzümleri ilave edip biraz daha karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı suyunu çekmiş olan bulgura ilave edip iyice harmanlayın. İnce kıyılmış taze kişniş ve maydanozu da ekleyip bir kez daha karıştırın.
Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.
Afiyet olsun.