Ukrayna Savaşı: Korkunç derecede çarpıtılmış bir tarih görüşü Putin'i harekete geçiriyor

keen

New member
DABD'den gelen konuk “şok” oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 20 dakikadan fazla bir süre boyunca (her ne kadar talk show sunucusu Tucker Carlson'un daha sonra kaydedilen girişinde söylediği gibi “muhtemelen yarım saat” olmasa da), başından beri Batılı bir ziyaretçiyle yaptığı ilk röportajın başında kendi bakış açısını sundu. Geçmişte Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşının. Unutmayın, “biraz tarihsel arka plan vermek” için “30 saniye veya bir dakika” istediğini açıkladıktan sonra.

Bundan sonra Putin'in gördüğü şekliyle Rusya'nın geçmişinin bir özeti geldi. Ve bu, 862'de ilk “Rus” hükümdar Rurik'in saltanatının başlangıcından Boris Yeltsin'in 1992'de ABD'yi ziyaretine kadar 1.030 yıla yayıldı.





Tucker Carlson Vladimir Putin ile görüşmesi sırasında Kremlin'de

Kaynak: AP


İlk olarak, mevcut Kremlin yöneticisi yaklaşık 600 kelimeyle (saydığınız dile bağlı olarak) neden sözde Ukrayna'nın ve Ukraynalıların olmadığını “açıkladı”. Terim daha ziyade bir sınır bölgesinin sakinlerini ifade eder. Putin bu (etimolojik olarak doğru) çıkarımı cesur bir değişiklikle takip etti: Ukraynalılar aslında Polonya tarafından “sömürgeleştirilen” ve “sert”, hatta “acımasızca” muamele gören Rus bölgelerinin sakinleridir. Bu, “Rus topraklarının bu kısmının hakları için mücadele etmeye başlamasına” yol açtı.

Tucker Carlson'un şerefine, muhatabının oldukça karışık açıklamaları sırasında giderek daha fazla şaşkın göründüğünü ve ardından şunu sorduğunu söylemek gerekir: “Kusura bakmayın. Bize hangi dönemde olduğunu söyleyebilir misiniz… Tarihte nerede olduğumuzu hatırlamıyorum… Polonya'nın Ukrayna'ya uyguladığı baskı altındayız?” Ancak Putin bunun kendisini iletişim kurma arzusundan alıkoymasına izin vermedi: “O dönemdeydi. 13. yüzyıl. yüzyıl.”


ayrıca oku


Rusya'nın Vaftizi / Gem.vWVasnetsov Vladimir I. Sviatoslavich, aziz;  Büyük Dük;  15 Temmuz 1015'te öldü.  - Rusya'nın vaftizi.  - (988; Aziz Vladimir döneminde Hıristiyanlığın tanıtılması).  Resim, 1885/86, Viktor M. Wasnezow (1848-1926).  Tuval üzerine yağlıboya, 214x78 cm.  Fatura No.  1026 Moskova, Tretyakov Galerisi.






Orta Çağ'da etnik açıdan homojen nüfusların bulunmaması nedeniyle saçma olan bu tamamen çarpık görüş yeni değil. Putin'in 2021 yazında yayınladığı bir makalede zaten benzer tarih dışı saçmalıkları yaymıştı. “Ruslar ve Ukraynalılar” “tek halktır”, çünkü “Ruslar, Ukraynalılar ve Belaruslular gibi” “Avrupa'nın en büyük devleti olan eski Rusya'nın mirasçılarıdır.” Prens Rurik'in 862'de kurduğu “devlet”.

Ancak 9. yüzyılda Avrupa'da bugün anladığımız anlamda bir devlet yoktu; yalnızca insan birlikleri yani farklı düzeylerdeki bireyler arasındaki bağlara dayanan yapılar vardı. Dahası, Rurik muhtemelen etnik bir Rus değil, bir Varangian, yani İsveçli bir korsandı, başka bir deyişle: bir Viking reisi – en azından Eski Rus Nestor Chronicle'da anlatılan budur, Novgorod'un ve daha sonra Kiev'in ortaya çıkışının temel kaynağı Rusya, Rusya'nın çekirdeği.


ayrıca oku


Ochakiv Kuşatması 1788, 1853'ten resim



Rusya'nın Ukrayna'yı fethi






Carlson bu gerçekleri bilmiyordu – ki bu onu suçlayamaz çünkü bunun için Manfred Hildermeier'in 1.503 sayfalık “Orta Çağ'dan Ekim Devrimi'ne Rusya Tarihi” (CH Beck, 58 euro) gibi uzman eserlere başvurmanız gerekir. ).

Putin daha sonra 17. yüzyılın ortalarına atladı: “Şimdi size ne olduğunu daha sonra anlatacağım.” O dönemde “Rus topraklarının bu bölümünü yöneten” insanlar, artık Rusya'ya “göz kulak olan” Moskova'ya yöneldiler. sakinleri. Röportajın bu noktasında Putin bir çalışanından kendisine bir dosya vermesini istedi: “Yani benim bir şeyler uydurduğumu düşünmüyorsun. Bu belgeleri size vereceğim.”


ayrıca oku


Yemelyan Pugaçev (yaklaşık 1742-1775).  Rus tahtının taliplisi ve Rus ayaklanmasının lideri.  Pugaçev'in Moskova'nın Bolotnaya Meydanı'nda idam edilmesi (Ocak 1775).  Bolotoy'un gravürü.  18. yüzyıl.  (Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla PHAS/Universal Images Group) Getty ImagesGetty Images



Rusya'da Pugaçev ayaklanması






Dosyanın, 1648'de dönemin Moskova hükümdarı I. Aleksey'e (geçici) bir ittifak teklif ettiği Kazak lideri Bohdan Mychajlovych Khmelnytsky'nin mektuplarının kopyalarını içerdiği anlaşılıyor. Çar kabul etti ve Dinyeper Kazakları ile Kiev halkı ve diğer şehirler ona sadakat yemini etti. Sonuç, birkaç yıl süren bir Rus-Polonya savaşıydı.

Aslında bu, Polonya-Litvanya Krallığı'nın üstünlüğüne karşı bir Kazak ayaklanmasıyla ilgiliydi; bu ayaklanmada özellikle şu anda Ukrayna olan bölgenin doğu ve güney bölgelerinde 20.000 veya daha fazla Yahudi katledildi. Bu arada Bohdan, o zamanlar birbirleriyle savaşan birkaç Kazak prensinden sadece biriydi.


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 6 Şubat 2024'te Moskova, Rusya'da ABD'li televizyon sunucusu Tucker Carlson ile yaptığı röportajda konuşuyor. Sputnik/Gavriil Grigorov/Kremlin aracılığıyla REUTERS DİKKAT EDİTÖRLERİ - BU GÖRÜNTÜ ÜÇÜNCÜ BİR TARAF TARAFINDAN SAĞLANMIŞTIR.




Bir savaş ağasının tipik hareketi: Tucker Carlson ile röportaj sırasında Vladimir Putin

Kaynak: REUTERS aracılığıyla


Ancak Putin'in sözleriyle durum tamamen farklı görünüyordu: Bohdan “Moskova Çarının güçlü eline geçmeyi” istemişti. Kremlin'deki mevcut yönetici için bu, sözde tüm “Rus” halklarının birliğine yönelik kararlı bir adımdır.

Örnek, Putin'in tarihsel politikasının nasıl işlediğini gösteriyor: Geçmişteki, kendi emperyalist milliyetçiliğine uyan olayları arıyor, bunların bağlamını göz ardı ediyor ve sonra sanki kendi çarpık yorumunu açıkça doğrulayan kanıtlar varmış gibi davranıyor.


ayrıca oku


Polonya'nın 1. Bölünmesi Alegorisi, 1772. Moreau'nun tablosundan sonra.  Renkli gravür.  (Fotoğraf: Getty Images aracılığıyla Prisma/Universal Images Group) Getty ImagesGetty Images






Tucker Carlson'la röportaj bu tarzda devam etti. Örneğin Putin, Ukrayna ulusunun Avusturya Genelkurmay Başkanlığı'nın 19. yüzyılın sonlarında “potansiyel düşmanı” Rusya'yı zayıflatmak için uydurduğu bir icat olduğunu iddia etti. Polonya'nın 1771, 1793 ve 1795'teki üç bölünmesi gibi gerçekler, sonuçta tüm etnik Polonyalıları, Prusya ve Habsburg'un yanı sıra Moskova Çarları'nın yönetimi altına girmeye zorladı, onun düşüncesinde mevcut değil.

Putin'in İkinci Dünya Savaşı'na ilişkin iddiaları bir kez daha son derece saçmaydı. Buna göre, 1918'de yeniden doğan Polonya devleti asıl sorumluluğu üstlendi – Varşova önce Hitler'le “işbirliği yaptı” ve ardından 1938'de Sovyet kuvvetlerinin, henüz yeni yeni yok olan Çekoslovak Cumhuriyeti'ne yardım etmek için Polonya'nın batı sınırından geçmesine izin vermedi. Üçüncü Reich'ın saldırısına uğradı.


ayrıca oku


SSCB-SİYASET-PAKT-ALMAN-SOVYET






Putin'in kesinlikle tesadüfen “tanınmış Molotov-Ribbentrop paktı” olarak adlandırdığı Hitler-Stalin paktı hakkında, yalnızca Batı Ukrayna da dahil olmak üzere Polonya'nın “topraklarının bir kısmını” Rusya'ya devrettiğini söyledi, böylece “Rusya” O zamanlar SSCB olarak adlandırılan bölge, tarihi topraklarını geri aldı. Kremlin hükümdarı bunun Polonya'nın dördüncü ve bu kez özellikle acımasızca bölünmesi olduğunu söyleyecek kadar umursamadı.

Putin, “Sıkıcı olabilir ama pek çok şeyi açıklıyor” şeklindeki sözlerinin uzunluğunun anlaşılmasını istediğinde Carlson cesurca karşılık verdi: “Sıkıcı değil. Bunun ne kadar konuyla alakalı olduğundan emin değilim.” Putin İngilizce olarak yapılan bu açıklamayı yanlış anlamış olabilir çünkü şu cevabı verdi: “Güzel, güzel. Bunu takdir etmene gerçekten sevindim. Teşekkür ederim.” O anda Carlson'un yüzünde alaycı bir gülümseme belirdi; çünkü geçmişe dair tamamen çarpık bir bakış açısıyla mı karşı karşıyaydı?


ayrıca oku


MOSKOVA, RUSYA - 4 MAYIS 2017: Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin (C), Rusya Federasyonu Devlet Konseyi ve Rusya Federasyonu'nda Hedeflenen Sosyoekonomik Kalkınma Başarı Göstergelerini İzleme Komisyonu'nun Moskova Kremlin'de yapacağı ortak toplantı öncesinde görülüyor.  Valery Sharifulin/TASS Fotoğraf: Valery Sharifulin/TASS/dpa



Putin ve geçmiş






ABD'li talk-show sunucusunun giriş bölümünde “şok” olmaktan bahsettiğinde kastettiği buydu. Haftalık Hamburg gazetesi “Die Zeit”in Moskova muhabiri Michael Thumann, “Revanche” adlı kitabında “Putin aşırı dozda tarihle kendisini ve Rus halkını radikalleştirdi” dedi. Putin dünyadaki en tehditkar rejimi nasıl yarattı” (CH Beck, 2023. 288 sayfa, 25 euro) Kremlin'in mevcut tarihsel politikası. Tucker Carlson'un Putin röportajının ilk 20 dakikası bu teoriyi etkileyici ve korkutucu bir şekilde doğruluyor.


Burada üçüncü taraflardan içerik bulacaksınız

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni gerektirdiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.