Sütlaç Tarifi ve Püf Noktaları

keen

New member
Sütlaç Tarifi ve Püf Noktaları


7 su bardağı süt (sütlaç için)
1 su bardağı süt (pirinçleri haşlamak için)
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı şeker
Çok küçük bir parça damla sakızı

Organik (doğal ) sütü aşağıdaki püf noktalarında belirtildiği şekilde kaynatıp soğutun.
Pirinçleri bir bardak soğuk suyla yıkayıp süzün. Bol suyla yıkamayın.
Bir tencereye koyduğunuz 1 bardak soğuk süte pirinçleri ilave edip ara ara karıştırarak haşlayın. Süt kaynadıktan sonra beş dakika daha pişirmeniz yeterlidir.
Beş dakika sonra 7 su bardağı sütü ilave edin.
Orta sıcaklıktaki ateşte kaynayana dek sık sık karıştırın.
Kaynamasına yakın şekeri ilave edin. Ocağın altını kısın, yine ara ara karıştırarak yarım saat pişirin.
Servis kaselerine boşaltın. Soğuduktan sonra üstlerini bir tepsiyle kapatıp buzdolabında bir saat bekleterek servis yapın.
Sütlaç çok özel bir tatlıdır. Yapımı çok basit görünse de, tadını her yerde aynı güzellikte bulamazsınız.
Sütlaç yapımı için bir kaç püf noktası:
  • Sütlacın en önemli püf noktası süttedir. Süt pastörize değil, taze, doğal ve organik olmalıdır. Yağlı süt, tatlının en iyi halini yakalamanız için en iyisidir.
  • Taze sütü mümkünse derin bir toprak tencerede kaynatın. Bundan sonra çok kısık ateşte en az bir saat daha kaynatın. Bu işlem sütlacın tadına ve kıvamına benzersiz bir lezzet verecektir.
  • Çok, çok minik bir parça damla sakızını kırıp kaynattığınız süte karıştırmanız da lezzeti arttırır.
  • Sütlaca kattığınız pirinç hemen yumuşamayan cinsten olsun.
  • Sütlacın biraz dibi tutmuş olanı makbuldür.
Afiyet olsun.