Nefis Islak Kek

Mirkelam

Member
Nefis Islak Kek

  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket eritilmiş margarin
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Süslemek için:
  • Hindistan cevizi
Margarini küçük bir tencerede düşük ısıda eritin.
Dört yumurtayı üç dakika çırpın. İki su bardağı şeker ilave edip iki dakika daha çırpın.
Üç çorba kaşığı kakao, eritilmiş margarin, bir paket vanilya ilave ederek otuz saniye daha çırpın.
Bu malzemeden bir su bardağı ayırıp kenarda bekletin.
Geri kalan malzemeye iki buçuk su bardağı un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin. İki dakika daha çırpın.
Fırın tepsisini yağlayarak keki tepsiye dökün. Keki tepsiye bir tarafından dökerek kendiliğinden yayılmasına dikkat edin.
200 derece sıcaklıkta ısıtılmış fırında pişirin. İçinin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla kontrol edin. Keke batırdığınız kürdana hamur bulaşmadan çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Fırından çıkar çıkmaz keki bir çatalla, sık aralıklarla delin.
Kenara ayırdığınız kakaolu karışımı bir kaşık yardımıyla keke yedire yedire dökün.
Üzerine bolca hindistan cevizi serpin.
Soğuduktan sonra üstü kapalı olarak en az beş altı saat buzdolabında bekletin. Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun.