“Maybrit Illner”: En yüksek vergi oranı söz konusu olduğunda Kühnert’in kalbi yerinden çıkacak

keen

New member
DSüpermarkette haftalık alışveriş yapmak, özellikle de zaten ağzına kadar dolu olmadığında, giderek daha fazla insanın cüzdanında bir delik açıyor. Birçok ürünün fiyatı yükselmeye devam ediyor, Mayıs ayında bakkaliye geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,9 daha pahalıydı. Maybrit Illner konuklarından “Almanya giderek daha da yoksullaşıyor mu?” diye sormak istedi.

Gazeteci Julia Friedrichs düşük maaşlı insanların günlük yaşamları hakkında haber yaparken, CDU Federal Meclis üyesi Carsten Linnemann esas olarak reform fikirleri önermekle meşguldü: Gündem 2030, vergi reformu, vergiden muaf fazla mesai. Asgari ücretin yükseltilmesi konusuna gelince, SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert, İngiliz ekonomi tarihçisi Adam Tooze ile birlikte gösteri hakkında bilimsel uzmanlık sağlayan ekonomist Daniel Stelter ile çatıştı.

Gazeteci Julia Friedrichs, stüdyoda bir posta taşıyıcısının durumunu ve daha yüksek fiyatlardan nasıl muzdarip olduğunu bildirdi. Kadın zaten bir yıl önce geçim sıkıntısı yaşıyordu. Friedrichs, “Bir mektup gezisindeyken hiçbir koşulda acıkmaması gerektiğini biliyordu,” dedi, “artık yemek yemekten vazgeçmeye başladı.” Alt orta sınıf “aşırı derecede baskı altında” diyor Friedrichs.


ayrıca oku







Illner, orta sınıf bir ailenin mali sorunlarını göstermek için İK yöneticisi Claudia Jeschkowski’yi de gösteriye davet etti. Ölümcül bir şekilde, Friedrich’in önceki açıklamalarıyla karşılaştırıldığında, bunlar lüks sorunlar gibi görünüyordu. Jeschkowski’nin dört kişilik ailesinin ayda 4.500 ile 5.000 avro arasında net geliri var.


ayrıca oku








“Sonra bir tatil ne kadar sürer diye düşünürüz. Bir tatil gerçekten iki hafta mı uzun yoksa bir hafta mı tatil?” dedi insan kaynakları müdürü. Ayda 150 avro olan emeklilik sigortası için ödemeleri geçici olarak durdurdu: “Dilekler şimdilik yavaşladı.”

CDU’lu siyasetçi Linnemann, iki kişi çalışıyorsa, “kendilerine ait dört duvarı, bir arabayı ve tatili karşılayabilmeleri gerekir” dedi, “bu, sosyal piyasa ekonomisinin geçerli olduğu bir ülkede mümkün olmalı.” hükümet attı Birlik politikacıları sulama kutusu ilkesine dayalı bir politika öneriyor. Linnemann homurdanarak “Tüm yardımcı enstrümanları her zaman göz önünde bulundurduk,” diye sıraladı: yakıt indirimi, sabit oranlı enerji fiyatı, elektrik fiyatı freni, 9 avroluk bilet: “Bu tamamen gereksizdi.”

Linnemann, “Orta sınıf çok sessizce ölüyor” diyor


Kühnert, “Kişiye özel bireysel vaka çözümü yapmış olsaydık, insanlar Plum Pentecost’ta sabit oranlı bir enerji fiyatına sahip olmayacaktı” dedi. Ancak Linnemann caydırılmayacaktı: “Çok basit kavramlar var. Herkesin vergi beyannamesini alıyorlar.”

Şu anda partisi için yeni bir politika programı yazmakla görevli olan Linnemann, programı kendisini küçük ve orta ölçekli işletmelerin savunucusu olarak tanıtmak için kullandı. Bundestag üyesi, bunun “çok sessizce” öldüğünü söyledi. Bunun nedeni, köklü bir vergi reformunun olmamasıdır.

“Otuz, kırk yıl önce, en yüksek vergi oranında olmak için ortalama ücretin on beş ila yirmi katını kazanmak zorundaydınız. Bugün 1,3 kat yeterli,” diye şikayet etti Linnemann, bu dönemde Federal Şansölye’ye ve çoğu zaman Federal Maliye Bakanı’na büyük ölçüde Birlik’in yardım ettiğini söylemeyi tamamen unutarak.


ayrıca oku


Yatırım bankacılığı sektörünün büyük isimleri: Marcus Schenck (sağda) ve Christian Kames






Kühnert tasmayı patlattığından beri. “Ben buna hiç inanmıyorum,” dedi. Asgari ücreti on iki avroya çıkarmak için yapılan oylamada Birlik, Federal Meclis’te “kahramanca çekimser kaldı”. “Bunun yerine, uzak, çok uzak bir gelecekte, şu anda kimsenin yararına olmayan bir vergi reformunu vitrine koyuyorsunuz. Bu bir yalan” dedi SPD genel sekreteri.

Ekonomist Stelter’in asgari ücret tartışmasına hiç ihtiyacı yoktu. “Herkesin, özellikle de düşük gelirlilerin ceplerinde kendi işlerinden daha fazla para olmasını sağlamalıyız” dedi. Almanya şu anda “bir refah yanılsaması içinde”. Daha fazla insanın işi olurdu. Ancak çalışma saatlerinin sayısı ve dolayısıyla verimlilik artmamıştır. Ekonomist, “Herkesin daha fazla üretmesini sağlamalıyız,” diye talepte bulundu ve “posta taşıyıcısı da bundan yararlanıyor.”

“İktisadın ilkeleriyle uğraşmak istemiyorlar”


Kühnert, “Bunu alaycı buluyorum” dedi. Gerçekte, insanlar asgari ücret getirilene kadar daha yüksek ücret alamayacaklardı. Ekonomiste “Bu beni üzüyor” dedi. Karşı çıktı: “Sizi üzdüysem, bunun nedeni ekonominin ilkeleriyle uğraşmak istememenizdir.”

SPD’li adam cevap verdi: “Bu küstahça.” Ancak Stelter konumundan caydırılmayacaktı, kasvetli öngörüsüne bağlı kaldı: “Sadece maaşı artırmak uzun vadede sorunu çözmeyecek. Verimlilik artmazsa, bu enflasyonun yükselmesine yol açacaktır.”