Kolay Muhallebi Tarifleri

Mirkelam

Member
Kolay Muhallebi Tarifleri


Taze sütle yaptığınız, kıvamı yerinde bir muhallebi hem büyüklerin hem de çocukların severek yiyeceği sağlıklı ve lezzetli bir tatlıdır. Yapımı da puding kadar basittir. Hazır puding karışımları yerine muhallebinin her türünü savunan İnciliküpe ekibi olarak size en kolay ama en lezzetlisinden muhallebi tarifleri sunuyoruz.
Şimdiden afiyet olsun.
Kolay Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
1 kilo organik süt
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2,5 bardak toz şeker
Kolay Muhallebi Yapılışı:
1 kilo sütü, üç yemek kaşığı unu ve iki yemek kaşığı nişastayı tencereye koyun.
Soğuk haldeyken mikserle iyice çırpıp malzemenin pürüzsüz hale gelmesini sağlayın.
Tencereyi ocağa oturtup koyu bir kıvama gelinceye dek, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında ocağı kapatıp şeker ilave ederek mikserle çırpın. Şekeri iyice yedirin.
Muhallebi kaselerine boşaltarak soğutun.
Üzerini istediğiniz malzemeyle (taze meyve, dövülmüş ceviz, fındık ya da hindistan cevizi vb.) süsleyerek servis yapın.
Tereyağlı Kolay Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
1 kilo süt
3 yemek kaşığı nişasta
1 kase toz şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
1 adet vanilya
Tereyağlı Kolay Muhallebi Yapılışı:
Tereyağı dışındaki tüm malzemeyi bir tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Karışım sıcağa yakın, ılık bir hale gelince tereyağını da ekleyip, ara sıra karıştırarak kaynayana dek pişirin.
Kaynadıktan 2-3 dakika sonra ocağın kapatın.
Kaselere bölüştürüp soğutun.
Servis yaparken muhallebileri dilediğiniz malzemeyle süsleyebilirsiniz.
Kedidili Bisküvili Muhallebi Tarifi
Malzemeler:
1 kilo süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
8-10 adet kedidili bisküvi
Mevsimine göre çilek ya da muz
Kedidili Bisküvili Muhallebi Yapılışı:
Tüm malzemeleri tencereye koyun.
Orta dereceli ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
Servis yapacağınız kaselerin dibine süte batırarak ıslattığınız kedidili bisküvileri yerleştirin.
Bisküvilerin üzerine sıcak muhallebiyi döküp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra ince doğranmış meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Kolay Su Muhallebisi Tarifi
Malzemeler:
3 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı toz şeker
Pudra şekeri
Gülsuyu
Kolay Su Muhallebisi Yapılışı:
Nişastayı yarım bardak suda ezerek pütürsüz hale getirin.
Karışım koyulaştığında şekeri ekleyin. Eriyene dek pişirmeye devam edin.
Geniş, kare veya dikdörtgen bir borcamı suyla ıslatın.
Üzerine muhallebiyi dökerek soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra üzerini strech filmle kapatarak buzdolabında en az yarım gün bekletin.
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi kare dilimler halinde bölün.
Üzerlerine gülsuyu ve pudra şekeri serperek servis yapın. Dilerseniz bir çay kaşığı çilek reçeli de koyabilirsiniz.