“Daha boş alay”: Eğitim zirvesinden önce bile Stark-Watzinger için eleştiriler vardı

keen

New member
DOkullardaki ihtiyaçlar o kadar fazladır ki hızlı çözümler aranır. Ancak, çeşitli sefaletin üstesinden gelmek için hangi önlemlerin alınacağı ve federal, eyalet ve yerel makamlar arasındaki yetki ağının değişip değişmeyeceği belirsizliğini koruyor. Dahası: önümüzdeki Salı günü yapılması planlanan “eğitim zirvesi” yalnızca düşük beklentiler doğuruyor. Çeşitli basında çıkan haberlere göre, ülkelerden çok sayıda bölüm başkanı yer almayacak.

En acil sorunlar ise öğretmen açığı ve dijitalleşmedeki eksiklikler. Eğitim ve Öğretim Öğretmenleri Derneği (VBE), ülke çapında yaklaşık 50.000 öğretmen eksikliğinden şikayet ediyor. Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger (FDP), “Bild am Sonntag”a verdiği demeçte, en büyük önceliğin “mesleğe daha fazla öğretmen getirmek, öğretmenlik mesleğini bırakan öğrenci sayısını azaltmak ve öğretmenlik mesleğini geliştirmek” olduğunu söyledi. Daha çekici”. Yeni öğretmenler mali ödeneklerle cezbedilecek. “Performans bonusları bugün birçok durumda zaten mümkün. Maaş seviyeleri belirlenirken ileri eğitim kurslarının ve öğretim kalitesinin de dikkate alınması düşünülebilir. Federal eyaletler buna karar vermeli,” dedi Stark-Watzinger.

ayrıca oku

Bakan, ikramiye modeli önerisi için kendi halkından alkış aldı, ancak koalisyon ortağından değil: “İyi performans, öğretmenler için de karşılığını vermelidir. Performansa dayalı ücret, mesleğin çekiciliğini ve öğretimin kalitesini artırıyor,” diye vurguladı FDP parlamento grubu eğitim politikası sözcüsü Ria Schröder, WELT tarafından sorulduğunda.

Öte yandan, Federal Meclis Eğitim Komisyonu Başkanı Kai Gehring (Yeşiller) olumsuz bir görüş dile getirdi: “Bu ülkedeki öğretmenlerin maaşları uluslararası karşılaştırmada çok iyi ve performans ikramiyeleri – kriterlerden ve okul yönetiminin rolünün kolejler için sonuçlarına ilişkin ölçüm – bu nedenle federal, eyalet ve yerel yönetimlere çalışma koşullarını iyileştirmeye odaklanmalarını tavsiye ediyorum.

ayrıca oku

Yeni bir OECD araştırmasına göre öğretmenlerin iş yükü artıyor

ayrıca oku

Sendika hizip vezini Nadine Schön (CDU) da eleştirel tepki gösterdi: “Şimdiye kadar eğitim sistemimizin sorunları hakkında bildiğim tek öneri öğretmenler için performans ikramiyeleri. Ancak bu, federal eyaletler için orijinal bir konudur ve yalnızca gerçek sorunlardan ve sorumluluklardan uzaklaştırır.” Prensip olarak, trafik ışığı gruplarının fikirlerine göre, federalizmde işbirliği geliştirilmelidir. “Bir işbirliği yasağı yerine federal ve eyalet hükümetleri arasında bir işbirliği şartına ihtiyacımız var. Tüm paydaşlar, eğitimin zorluklarını ele almak için birlikte yakın bir şekilde çalışabilmelidir. Ulusal çapta tek tip kalite standartları esastır,” diye açıklıyor FDP eğitim uzmanı Schröder.

Armageddon Şampiyonası Serisi

Aynı zamanda, “yetkinliğin yerel okullara transferine” ihtiyaç vardır. Her yeni tablette bürokraside boğulmamaları için seçim özgürlüğüne ve kaynaklara ihtiyaçları var”. Schröder, sınıfta dijital “güncelleme” için zorunlu eğitim çağrısında bulunuyor. Ek olarak, okulların dijital uç cihazların yönetimi ve sorun giderme için BT uzmanlarına ihtiyacı vardır. Öğretmenler bürokrasiden kurtarılmalı ve çok profesyonel ekipler tarafından desteklenmelidir.

SPD’ye göre eğitim zirvesi bir “PR etkinliği” olmamalı.

SPD meclis grubu lideri Sönke Rix, zirveden dezavantajlı bölgelerdeki okullar, yasal tam gün bakım hakkı, dijital pakt 2.0 ve meslek okulları için pakt ile kararlaştırılan sürekli çalışma için bir “başlangıç”tan başka bir şey talep etmedi. federal, eyalet ve yerel yönetimler grubu. Rix, “Eğitim zirvesinin sadece saf bir halkla ilişkiler etkinliği olmayacağını, aynı zamanda bakanın bu projeler için somut mali taahhütler getireceğini umuyorum” dedi.

ayrıca oku

Matthew Wierhake

Yaygın öğretmen açığı

Yeşiller Milletvekili Gehring, “ülke çapında yeni bir eğitim politikası çabası için anlaşma” çağrısında bulunuyor. Ona göre, eğitim federalizmi “daha işbirlikçi ve daha hedefli” hale getirilmelidir.

Hristiyan Demokrat Schön, zirveyi “açık bir alay” olarak nitelendirdi. “Görev dağı hakkında rahatça konuşmak için vadi istasyonunda en fazla bağlayıcı olmayan bir toplantıdan” söz edilebilir. Önceden net hedefler formüle edilmedi. Schön, “Ne net bir gündem ayarı var ne de eğitim sisteminin çeşitli sorunlarına Salı günü çözüm gelmesini bekliyorum” diyor.

“Dokuz yaşındaki çocukların çoğu, aritmetik ve Almanca’da asgari gereksinimleri karşılamıyor”

Almanya’nın eğitim sistemi giderek daha fazla çöküyor. Lise terk oranı bunun açık bir göstergesidir. WELT baş ekonomisti Dorothea Siems, her yıl on binlerce genç ortaokuldan mezun olmayı bile başaramıyor ve “kota hala resmi süslüyor” diyor.

Kaynak: WELT/ Dorothea Siems

Sol hizip veziri Nicole Gohlke “özlü sözler”den şikayet etti, bunun yerine “akıllı” eyleme ihtiyacınız var. “Federal ve eyalet hükümetleri arasında sonu gelmeyen bir tartışmaya yol açacak süslü hedefler belirlemeyi göze alamayız. İşleri tersine çevirmek istiyorsak, eğitim sisteminin artık bu zamanı yok,” diyor Gohlke.

AfD fraksiyonunda şüphecilik hakim. “İşe alım ve yeniden yapılanma atağı olmadan, dijitalleşme hakkında konuşmamıza bile gerek yok. Okul politikası sözcüsü Götz Frömming, federal ve eyalet hükümetlerinin parayı birbirlerine atmaya devam etmek yerine birlikte kasalarını kazmaları gerektiğini söyledi. “Eğitim federalizminin daha fazla aşınmasına” karşı uyarıda bulundu. Federal hükümetin “okul sistemindeki sorunlara daha iyi çözümler sunacak ne yasal ne de teknik yeterliliği” vardır.

ayrıca oku

Bir öğretmen adayı bir ilkokulda çocuklara ders veriyor

Eğitim ve Öğretim Derneği’nin (VBE) ulusal başkanı Gerhard Brand, “öğretmenleri sistemde sağlıklı tutmak” için “idari işlerden ve orijinal öğretimle ilgili olmayan her şeyden acilen fark edilir bir rahatlama” çağrısında bulunuyor. Bireysel destek için çok profesyonel ekiplerin yanı sıra ek finansmanın yanı sıra sağlık ve idari uzmanların desteğine ihtiyaçları olacaktır.

Brand, “İşlerin tekrar düzeleceğine dair herhangi bir beklenti sunulamazsa, uzun vadede onları fazla mesai yapmaya motive etmek giderek daha zor hale gelecek,” diye uyardı Brand. VBE başkanı eğitim zirvesini övüyor, ancak yine de eğitim bakanları konferansında devlet düzeyindeki anlayışın gerekli olduğunu düşünüyor.

WELT podcast’lerimizi buradan dinleyebilirsiniz.

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak gömülü içeriğin sağlayıcıları bu izni talep ettiğinden, kişisel verilerin iletilmesi ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konumuna getirerek, bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Buna, GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına verdiğiniz onay da dahildir. Bununla ilgili daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Onayınızı istediğiniz zaman anahtar ve sayfanın alt kısmındaki gizlilik aracılığıyla geri çekebilirsiniz.

“Kick-off”, WELT’in günlük haber podcast’idir. WELT editörleri tarafından analiz edilen en önemli konu ve günün tarihleri. Podcast’e şu adresten abone olun: spotify, Apple Podcast’leri, Amazon Müzik, Google Podcast’leri veya doğrudan RSS beslemesi.