Berlin yeniden seçildi: SPD Genel Sekreteri Kühnert doğrudan görevini sürdürüyor

keen

New member
Almanya Berlin'de tekrar arama

SPD Genel Sekreteri Kühnert doğrudan görevini sürdürüyor



Şu an: 23:28| Okuma süresi: 3 dakika




SPD genel sekreteri Kevin Kühnert Tempelhof-Schöneberg adına parlamentoda kalmaya devam ediyor




SPD genel sekreteri Kevin Kühnert Tempelhof-Schöneberg adına parlamentoda kalmaya devam ediyor

Kaynak: dpa/Carsten Koall


Berlin'de tekrarlanan seçimlerin ilk oy sonuçları açık: Tempelhof-Schöneberg'de SPD Genel Sekreteri Kevin Kühnert doğrudan görevini savunuyor, Charlottenburg-Wilmersdorf'ta eski belediye başkanı Michael Müller (SPD) ve Reinickendorf'ta CDU'lu siyasetçi Monika Grütters .





MBerlinliler, Berlin'in on iki federal seçim bölgesinde tekrarlanan seçimlerin sonuçlarını heyecanla bekliyordu. Trafik ışıklarının çoğunluğunu etkilemeyen genel sonucun aksine, Federal Meclis'te Berlin seçim bölgelerini temsil eden doğrudan seçilmiş üyeler arasında değişiklikler olabilirdi.

Neredeyse tüm oylar sayıldıktan sonra şu açık: Berlin'de doğrudan yetkilerde herhangi bir değişiklik yok. Dört seçim bölgesinde adaylar, önde gelen ulusal politikacılar da dahil olmak üzere, sonuna kadar titremek zorunda kaldı.

Aşağıdaki toplam sonuçlar Pazar günü verilen oylardan ve 26 Eylül 2021'deki ilk seçimden bu yana hala geçerli olan oylardan oluşuyor.

Kevin Kühnert Tempelhof-Schöneberg'de kazandı


SPD'nin genel sekreteri Kevin Kühnert Tempelhof-Schöneberg seçim bölgesinde doğrudan görevini savundu. 2021 yılındaki ilk denemeye göre biraz kaybetse de inişe geçti. Genel sonuçta ise yüzde 26,7 ile ilk sırada yer aldı. Yeşil milletvekilleri Renate KünastPartinin eyalet listesi aracılığıyla 2021 yılında Federal Meclis'e giren Parti yüzde 25,2 ile ikinci sırada yer aldı. CDU politikacısı için Jan Marco Luczak Yüzde 22,4 ile üçüncü sırada yer aldı.

2021'de Tempelhof-Schöneberg seçim bölgesinde nispeten az sayıda seçim kazası yaşandı. Bu nedenle oylama, Berlin genelinde beşte bire kıyasla, sandıkların yalnızca onda birinde tekrarlandı.

Michael Müller Aile Bakanı Lisa Paus'u yendi


Berlin'in eski belediye başkanı Michael Müller (SPD) seçmen oyunu savundu Charlottenburg-Wilmersdorf: Toplamda yüzde 25,6 (eksi 2,3 puan) oy alarak Federal Aile İşleri Bakanı'nın hemen önünde yer aldı. Lisa Paus (Yeşiller) ve CDU adayı Klaus-Dieter Gröhler'in her biri yüzde 25,1 puanla. Paus yüzde 0,7 puan kazanırken, Gröhler yüzde 2,7 puan kazandı. Charlottenburg-Wilmersdorf'ta sandık oylama bölgelerinin ve ilgili posta yoluyla oy kullanma bölgelerinin yüzde 42'sinde oylama yeniden gerçekleşti.


ayrıca oku








Kültürden sorumlu eski Devlet Bakanı Reinickendorf'ta oturdu Monika Grutters (CDU) SPD'li rakibi Torsten Einstmann'ı bir kez daha yüzde 29,5 (artı 2,3) oyla yendi. Oyların yüzde 24,1'ini alarak hafif bir kayıp yaşadı. Seçim bölgelerinin neredeyse üçte birinde (yüzde 30,8) yeniden oylama yapıldı.

Ayrıca Stefan Sarı Saçlı (Yeşiller) Federal Meclis görevini savundu Pankowİlçelerin yaklaşık yüzde 85'inde yeni seçimler yapıldı. Yüzde 26,8'e hafif artışlar kaydetti. 2021 ikincisi Klaus Mindrup (SPD) önemli bir kayıpla yüzde 15,9'a (eksi 5,5) geriledi ve şu anda üçüncü sırada yer alıyor Manuela Anders Granitzki (CDU). Yüzde 17,5 (artı 4,8) elde etti.

Bir bakışta Berlin'deki doğrudan yetkiler


Geriye kalan sekiz doğrudan görev için, tekrarlanan seçimlerden önce matematiksel olarak herhangi bir değişikliğin mümkün olmadığı açıktı. Bir bakışta seçilmiş yetkililer:

Seçim Bölgesi 75 Berlin-Mitte: Hana Steinmüller (Yeşiller)

Seçim Bölgesi 76 Pankow: Stefan Gelbhaar (Yeşiller)

Seçim Bölgesi 77 Reinickendorf: Monika Grütters (CDU)

Seçim Bölgesi 78 Spandau-Charlottenburg Kuzey: Helmut Kleebank (SPD)

Seçim Bölgesi 79 Steglitz-Zehlendorf: Thomas Heilmann (CDU)

Seçim Bölgesi 80 Charlottenburg-Wilmersdorf: Michael Müller (SPD)

Seçim Bölgesi 81 Tempelhof-Schöneberg: Kevin Kühnert (SPD)

Seçim Bölgesi 82 Neukölln: Hakan Demir (SPD)

83. Seçim Bölgesi Friedrichshain-Kreuzberg-Prenzlauer Berg Doğu: Canan Bayram (Yeşiller)

Seçim Bölgesi 84 Treptow-Köpenick: Gregor Gysi (solda)

85. Seçim Bölgesi Marzahn-Hellersdorf: Mario Czaja (CDU)

Seçim Bölgesi 86 Lichtenberg: Gesine Lötzsch (solda)

12 doğrudan seçimden SPD 4'ünü, Yeşiller ve CDU 3'er, Sol ise 2'sini kazandı.