Acı Kırmızı Biber Reçeli

Mirkelam

Member
Acı Kırmızı Biber Reçeli

Malzemeler:
  • Yarım kg. tatlı kırmızı biber
  • 5 adet taze, acı arnavut biberi
  • 2 bardak toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 bardak su
  • 10 damla limon
Yapılışı:
Kırmızı biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, çok küçük küpler halinde doğrayın.
Arnavut biberlerini yıkayıp ince doğrayın.
İkisini karıştırıp reçel yapacağınız tencereye alın. Üzerine 2 bardak toz şeker ve bir tutam tuz döküp karıştırın, bir gece bekletin.
Ertesi gün üzerine bir bardak kaynayıp soğumuş içme suyu ekleyin.
Reçeli önce kısık ateşte kaynatın. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirmeye devam edin. Üzerinde biriken köpükleri tahta kaşıkla alın.
40 dakika sonra altını kapatıp 10 damla limon sıkın.
Sıcağa yakın ılıklıktayken küçük kavanozlara bölüştürün.
Afiyet olsun.
Not: Bu reçeli et yemeklerinin yanında sos olarak da denemenizi tavsiye ederiz.