2024 Paris Olimpiyatları: program, öne çıkanlar, Alman madalya şansı

keen

New member
Olimpiyat Olimpiyatlar 2024

Süperstarlar ve Alman Altın Günü – Paris'in öne çıkanları



Şu an: 09:46| Okuma süresi: 4 dakika




Malaika Mihambo Almanya'nın altın umutlarından biri




Malaika Mihambo Almanya'nın altın umutlarından biri

Kaynak: Picture Alliance/dpa/Oliver Weiken


Simone Biles ne zaman görülecek, ABD basketbolunun rüya takımı ne zaman oynayacak, Almanya'nın en büyük madalya umutları ne zaman başlayacak? 2024 Olimpiyatları takvimine hızlı bir bakış. Her gün önemli olan şey.





WELT podcast'lerimizi buradan dinleyebilirsiniz

Gömülü içeriğin görüntülenmesi için, kişisel verilerin iletilmesine ve işlenmesine ilişkin geri alınabilir onayınız gereklidir; çünkü gömülü içeriğin sağlayıcıları, üçüncü taraf sağlayıcılar olarak bu izni gerektirir. [In diesem Zusammenhang können auch Nutzungsprofile (u.a. auf Basis von Cookie-IDs) gebildet und angereichert werden, auch außerhalb des EWR]. Anahtarı “açık” konuma getirerek bunu kabul etmiş olursunuz (herhangi bir zamanda iptal edilebilir). Bu aynı zamanda GDPR Madde 49 (1) (a) uyarınca belirli kişisel verilerin ABD dahil üçüncü ülkelere aktarılmasına ilişkin onayınızı da içerir. Bu konuda daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Sayfanın altındaki anahtarı ve gizliliği kullanarak onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.



BParis'teki Olimpiyat Oyunlarında Alman takımının altın bir başlangıç yapması için her şey hazır. 26 Temmuz akşamı Seine Nehri boyunca gerçekleştirilen açılış töreninin ertesi günü yüzücü Lukas Märtens, favorilerden biri olarak havuza giriyor. Magdeburger kesinlikle Almanya'nın altın için tek umudu değil. Aşağıda gün gün öne çıkanlar yer alıyor. Ayrıca oyunlar hakkında daha fazla bilgiyi buradan okuyabilirsiniz:


ayrıca oku


Olympia Paris 2024: Oyunların başında, açılış töreninde Eyfel Kulesi odak noktası olacak





27 Temmuz


Açılış töreninden bir gün sonra Alman basketbol dünya şampiyonları start alıyor. NBA yıldızı Dennis Schröder'in takımı grup aşamasının başında Japonya ile karşılaşacak.


Almanya - Fransa




Dennis Schröder, Paris'te Alman basketbolcularla madalya kazanmak istiyor

Kaynak: resim ittifakı/dpa/Revierfoto


İki kez Dünya Kupası bronz madalyası sahibi Lukas Märtens'in 400 metre serbestte yarıştığı yüzmede madalya şansı da var. Daha sonra ABD'li yıldız Katie Ledecky aynı mesafeden altın için ilk fırsatını yakalıyor ancak odak noktası daha çok 800 ve 1500 metreler.

28 Temmuz


Jimnastik süperstarı Simone Biles, Tokyo'daki Yaz Oyunlarından kısmen çekilmesinden üç yıl sonra Olimpiyatlara geri döndü. Amerikalı elemelerde başlıyor.


2024 ABD Olimpiyat Jimnastik Denemelerinin 4. Günü - Kadınlar 2. Gün




“Yaz Oyunlarının Süperstarı” unvanına aday: Simone Biles

Kaynak: AFP/KEREM YÜCEL


Tokyo Olimpiyat şampiyonu Ricarda Funk kano slalomunda tekrar kazanmak istiyor. Ayrıca LeBron James'in etrafındaki ABD'li basketbolcular ilk kez grupta yer alacak;

29 Temmuz


Alman yarış binicileri takım yarışmasında ve Michael Jung ile birlikte bireysel yarışmada da madalya adayıdır. Yüzmede 200 metre serbest finalleri, Almanya'nın madalya kazanma şansı olmamasına rağmen büyük bir heyecan vaat ediyor.

30 Temmuz


Jimnastikçiler takım finalinde Simone Biles beşinci Olimpiyat altınını hedefliyor. Florian Wellbrock 800 metre serbest stilde havuza tırmanıyor ancak Magdeburglu adamın daha uzun mesafelerde şansı daha yüksek.

31 Temmuz


Havuzda bir sonraki hesaplaşma. Dünya rekoru sahibi Çinli Pan Zhanle, Avrupalı rekor sahibi Romanyalı David Popovici ile düello yapıyor. Ayrıca eski dünya şampiyonu Avustralyalı Kyle Chalmers da ABD'li yıldız Caeleb Dressel'in yokluğunda altın aday.

1 Ağustos


Simone Biles'ın bir sonraki altın partisi mi? Genel finalde takım arkadaşı ve Tokyo Olimpiyat şampiyonu Sunisa Lee en büyük yarışmacı olarak kabul ediliyor.

2 Ağustos


Teniste altın madalya karışık çiftlerde verilir. Laura Siegemund ve Alexander Zverev Almanya'yı temsil ediyor, Ocak ayında United Cup'ta birlikte parladılar. Gösteri atlayıcıları takım finallerini düzenliyor; Almanya, diğer birçok ülkeyle birlikte madalya yarışmacılarından biri.

3 Ağustos


Dünya ve Avrupa şampiyonu Oliver Zeidler, kürek pistinde Almanya'nın altın pazar günü olabilecek karşılaşmayı başlatıyor. Teklerde koleksiyonunda hâlâ Olimpiyat altını bulunmuyor.


(DOSYALAR) G'den Kürekçi Oliver Zeidler




Olimpiyatlara hazırlık sırasında Oliver Zeidler

Kaynak: AFP/MICHAELA REHLE


Sekiz rakamı daha sonra suya giriyor ancak amiral gemisi altın adayı değil. Dekatloncular Leo Neugebauer ve Niklas Kaul, St. Denis'teki atletizm stadyumunda altın madalya almayı umuyorlar. Buna akşam sonundaki 1500 metre koşusunda karar verilecek.


ayrıca oku








Bundan önce, yıldız gülle atıcı Ryan Crouser'ın ve Sha'Carri Richardson'ın 100 metre ötesindeki performanslarına hayran kalabilirsiniz. Olimpiyat bisiklet şampiyonu Paris sokaklarında aranıyor ve Alman at terbiyesi binicileri takım yarışmasında altın adaylar arasında yer alıyor.


ayrıca oku


Terbiye kraliçesi: Isabell Werth yedi Olimpiyat altın madalyası ve dokuz dünya şampiyonluğu kazandı.  Bu ancak insanlarla hayvanlar arasında yakın bir bağlantı olması durumunda mümkündür.





4 Ağustos


Noah Lyles ile erkekler 100 metre finali atletizm gecesinin gösterisine sahne olacak. Teniste Alexander Zverev, Tokyo'da olduğu gibi tekler finaline ulaşıp kazanmayı umuyor. Aynı durum 1500 metre serbestte yüzücü Florian Wellbrock için de geçerli.

5 Ağustos


Jimnastik dünya şampiyonu Lukas Dauser, paralel barlarda ciddi bir altın adayıdır ve oval bisiklet pistindeki takım sprintinde yalnızca Emma Hinze, Lea Sophie Friedrich ve Pauline Grabosch için altın sayılmaktadır.

Atletizm tutkunları Armand Duplantis'in sırıkla atlamada dünya rekoru kırmasını umuyor.

6 Ağustos


Basketbol, kadın futbolu ve erkekler hokeyde eleme aşamaları başlıyor. Stade St. Denis'te kadınlar 200 metre yarışı gecenin en önemli anlarıydı.

7 Ağustos


Olimpiyat tarihinde ilk defa, erkeklerin senkronize yüzmede madalya için yarışmasına izin veriliyor ve takım başına iki katılımcıya izin veriliyor. Alman kadınları Tokyo'daki dörtlü pist bisiklet yarışında altın madalya kazandı, ancak bu yarışın tekrarı, üç yıl önce Japonya'dakine benzer bir sansasyon yaratacaktır.

8 Ağustos


Açık denizde Leonie Beck sabah 7.30'da başlıyor. Sonunda altın madalya, erken kalkanın ödülü olabilir. Yarış parkurunda, Alman dörtlü kano altın için kürek çekiyor ve Tokyo'daki darbesini tekrarlamak istiyor. Akşam dört Alman madalya umudu var. Uzun atlamada Malaika Mihambo ve cirit atıcı Julian Weber altın madalyayı hedefliyor. Aynı şey Keirin'deki Emma Hinze için de geçerli ve erkekler hokey finali de gerçekleşecek.


ayrıca oku


Görünmez ama çok önemli bir enerji kaynağı: nefes almak





9 Ağustos


Erken kalkanların ertesi günü. Yüzücü Florian Wellbrock, Tokyo'daki zaferini 10 kilometrede tekrarlamak istiyor. Bayanlar hokey finali öncesinde dikkatler, dünya şampiyonu Darja Varfolomeev'in Olimpiyatlardaki ilk maçında altın madalya kazanmak istediği jimnastik salonuna çevriliyor.

10 Ağustos


Eliud Kipchoge maratonda tarih yazabilir ve ilk üç kez Olimpiyat şampiyonu olabilir. Waldemar Cierpinski ve Abebe Bikila gibi o da iki kez altın madalya kazandı.

Basketbolda final yaklaşıyor ve LeBron James, Stephen Curry ve Kevin Durant'ten oluşan ABD Rüya Takımı büyük favori olarak görülüyor.

11 Ağustos


Pist bisikletçileri Emma Hinze ve Lea Sophie Friedrich için üçüncü ve son altın şansı. İkili bir sprintte yarışır. Olimpiyat hentbol şampiyonu öğleden sonra belirlenecek.